Pelat i Pelut dóna vida a un poema de Jacint Verdaguer

with No hi ha comentaris

El grup osonenc de rumba catalana Pelat i Pelut ret homenatge a la figura de Jacint Verdaguer en motiu del 175è aniversari del seu naixement. El dia 23 d’abril presenten un original videoclip d’un dels seus poemes, Compte, inclòs al llibre Al Cel.

Jacint Verdaguer està sempre d’actualitat, i en aquest Sant Jordi arriba a les nostres llars en format de videoclip. Pelat i Pelut dóna veu al poeta i s’atreveix a passar els seus versos pel sedàs de la rumba catalana. Quan estan a punt de celebrar-se els 175 anys del naixement de Verdaguer, el conjunt osonenc ens ofereix la seva visió en un original videopoema musical.

La llavor d’aquest projecte és l’espectacle d’autoria pròpia Carpe Noctem, estrenat al Teatre Eliseu de Roda de Ter dins el cicle anual Amb veu pròpia el novembre del 2018. El conjunt va adaptar un recull de poemes de diferents autors i autores de la comarca d’Osona relacionats amb la nit, entre ells el de Mossèn Cinto. Posteriorment l’han presentat al Teatre ETC de Vic i a la Festa Verdaguer de Folgueroles.

Davant de la bona acollida de l’espectacle i de la motivació personal de Pelat i Pelut, el 2019 entren a l’estudi del productor Carlos Manzanares (El Kanka, Muerdo, Suu…) per enregistrar la cançó. És en aquell moment quan decideixen completar la peça i fer-ne el videoclip, associant-se amb la cooperativa de disseny Partee (Oques Grasses, Arnau Griso, Miki Nuñez..) per la idea i l’execució.

Amb el bon resultat d’aquesta feina i amb dues cançons originals ja publicades arreu, Pelat i Pelut decideix fer el salt definitiu de les versions als temes propis. Actualment continuen treballant intensament amb en Carlos Manzanares i Partee per fer possible el seu primer treball discogràfic.

Compte - Pelat i Pelut

Leave a Reply